Awards 2014

Laureaten Aedificas Foundation prijs 2014

WUST

Wust (gelegen in Malmedy) ging in zee met Racynes, een vzw die werkt rond sociale actie, kwetsbare jongeren en wonen.

Deze vzw is in Wallonië ook erkend als sociale integratiedienst en als vereniging voor woonemancipatie. Wust schonk een aanzienlijke som geld aan Racynes voor de bouw van zes milieuvriendelijkestartwoningen op de terreinen van de speelboerderij te Oupeye.

JACQUES DELENS

De vzw Les Fauteuils Volants werd opgericht door enkele families die kinderen hebben met een motorische handicap.
Ze organiseert socioculturele activiteiten voor zulke kinderen, waarop zij samen met leeftijdsgenoten zelfstandigheid ontwikkelen, elkaar helpen en solidair zijn met elkaar.

Maar de vzw Les Fauteuils Volants is ook de drijvende kracht achter Jangada, een groepswoning (waar minder mobiele mensen zullen samenwonen met studenten en met mensen die niet getroffen zijn door een handicap) op de site van UCL te Sint-Lambrechts Woluwe.

Jacqeus Delens verleent financiële steun aan dit project. De firma stelt eveneens zijn knowhow en zijn dienstverlening ter beschikking bij het opstellen van de technische plannen, keuze van een aannemer en tijdens de bouwwerken.

ERIBO

In Kortrijk gaat de vzw Unie der Zorgelozen de sociale uitsluiting op een bijzondere manier te lijf.

De Unie is een sociaal artistiek gezelschap. Ze maakt herkenbaar en volks theater en nog veel meer. Enkele jaren geleden besloot de Unie te verhuizen naar de Scala, een legendarische Kortrijkse feestzaal uit 1907. Deze was toe aan verbouwing en renovatie. Het Project wekte het enthousiasme op van woningbouwer Eribo. De firma besloot de ruwbouw aan kostprijs op te trekken. Verder begeleid ze het project met technisch advies. Zonder deze steun was dit project niet mogelijk geweest.

DEMOCO

De multidisciplinaire bouwonderneming Democo (Hasselt) doet al jaren aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Ze integreert milieubewustzijn en de sociale dimensie in haar strategie. Het steunen van goede doelen hoort daarbij. Zo droeg Democo zijn steentje bij aan de bouw van 170 huizen in Sri Lanka in een door oorlog getroffen gebied.

Maar de Aedificas Foundation Prijs kreeg de firma voor haar samenwerking met de vzw Côte-à-Côte. Dit gebouw opgetrokken voor de vzw op de campus van Louvain-la-Neuve is een project voor jonge volwassenen met een motorische handicap maar intellectueel in staat om een eigen leven te leiden.