Aedificas Foundation beloont sociaal engagement

De vier Award-winnaars werden beloond met 5.000 euro voor hun sociaal project.

Aedificas Foundation heeft voor de vijfde keer haar jaarlijkse Awards uitgereikt. De stichting is een initiatief van de Confederatie Bouw en zet bouwbedrijven aan tot maatschappelijk verantwoord ondernemen en het voeren van een sociaal beleid. De Awards gingen zoals gewoonlijk naar projecten waarin bouwbedrijven samen bouwen aan een sociale samenleving voor iedereen. De vier Award-winnaars ontvingen elk 5.000 euro om hun sociaal project verder uit te werken. “Aedificas Foundation wil investeren in de kracht en talenten van mensen.

Wij willen bouwbedrijven aanzetten om actief mee te werken aan projecten die inclusie bevorderen voor de meest kwetsbaren”, vat Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie, de doelstellingen van de stichting samen. De vier winnaars van de Aedificas Foundation Awards 2017 zijn vzw Centrum voor Arbeidszorg De Sprong Oostkade & bvba Schilderwerken Zenner, vzw De Tandem & nv Wyckaert Bouwonderneming, vzw Amonsoli & nv Wust, en de Cvba met sociaal oogmerk Start Construction.

Bij de beoordeling keek de jury naar de duurzaamheid van het project, de impact voor de kansengroepen en de betrokkenheid van het bedrijf in kwestie. Cécile Coune, voorzitster van de jury: “De Awards belonen vooral de persoonlijke inzet van directie en werknemers. Belangrijker dan de financiële steun is immers het engagement, de actieve bijdrage en toewijding van het voltallige team.”