De bouw maakt van een huis een thuis

Heel wat aannemers zetten zich in voor mensen die het moeilijk hebben, maar doen dat in de schaduw. De Aedificas Foundation geeft hen een verdiende erkenning. Vier bouwbedrijven kregen van deze stichting onlangs een prijs voor hun inzet voor huisvesting.

Aannemers bouwen de wereld, en in die wereld leven mensen in een penibele situatie. Dat sociale bewustzijn leeft in onze sector, sterker dan vermoed wordt. De Aedificas Foundation wil dat te weinig bekende aspect van onze bouwbedrijven meer bekendheid geven. Ieder jaar reikt ze prijzen uit, afwisselend aan initiatieven die opleiding en die huisvesting bevorderen.

Robert de Mûelenaere (gedelegeerd bestuurder Confederatie):
“De Confederatie en Aedificas Foundation willen hiermee het warme hart, de enorme menselijke component en de potentieel grote bijdrage van de bouwbedrijven aan het verhogen van het maatschappelijk welzijn promoten.”

De bekroonde initiatieven zijn steeds de belangeloze samenwerking van één of meer bouwbedrijven met een organisatie zonder winstoogmerk. De prijs van € 5000 gaat naar deze laatste. De focus moet liggen op de zwakkeren in onze maatschappij, de mensen die een beetje vergeten, soms zelfs opgegeven worden. Waarom? Omdat aannemers niét opgeven. Ze handelen!

Jacques De Meester (voorzitter Aedificas Foundation):
“De bouwbedrijven die projecten indienen beseffen dat zij kennis hebben die een meerwaarde kan hebben en dat zij die samen met hun personeel ter beschikking kunnen stellen van projecten en zo het verschil maken.”

De winnaars waren Durabrik – Matthieu Gijbels, Jacques Delens, Bajart en Socogétra. Ze werden gekozen door een jury onder leiding van Vincent Doumier. Naast een indrukwekkende carrière in het bankwezen en de bedrijfswereld, heeft Doumier ook zijn sporen verdiend bij de Koning Boudewijnstichting en bij Spullenhulp.

Vincent Doumier:
“Belangrijk was dat het samenwerkingsprojecten zijn met een duurzaamheid in de tijd, geen oneshot operaties, maar een blijvend engagement.”

Lees het volledige artikel hier