Eerste Aedificas Foundation Prijs uitgereikt

De Aedificas Foundation heeft voor de eerste keer haar jaarlijkse prijs uitgereikt. De stichting is een initiatief van de Confederatie Bouw en wil verenigingen of organisaties ondersteunen die zich inzetten voor een maatschappelijk relevant project. De prijs ging dit jaar naar Pedagogisch Centrum Wagenschot uit Eke-Nazareth en Compagnons Dépanneurs uit Brussel. De twee laureaten ontvangen elk een cheque van 10.000 €.

Pedagogisch Centrum Wagenschot biedt opvoeding, onderwijs, hulpverlening en in vele gevallen ook onderdak voor jongeren met ernstige emotionele en gedragsstoornissen. De jongeren worden opgeleid tot metser, lasser of keukenmedewerker. Het centrum zal de prijs van de Aedificas Foundation gebruiken om te investeren in de aankoop van een nieuwe buitentrap aan het koetsenhuis. Het slopen van het oude gebouw is volledig door de leerlingen gebeurd, begeleid door hun leerkrachten. Bij de ruwbouw van het koetsenhuis hebben ze samengewerkt met de aannemer en met professionele metsers.

De Compagnons Dépanneurs voeren verschillende soorten klussen uit: verven, behangen, kleine loodgieterij, elektriciteit, schrijnwerk enzovoort. De vzw helpt alleen mensen met een zeer laag inkomen. Naast de technische bijstand zorgen ze voor morele steun en helpen ze deze mensen om hun levenskwaliteit te verbeteren. Met de prijs van de Aedificas Foundation zal de vzw een nieuwe bestelwagen kopen om op die manier haar werkzaamheden te kunnen blijven uitvoeren.

Jacques De Meester, voorzitter van de jury: “Deze twee verenigingen leveren al vele jaren opmerkelijk werk ten dienste van de meest kwetsbaren van onze samenleving. De Compagnons Dépanneurs renoveren de woning van mensen die de middelen er niet voor hebben zodat ze toch in een behoorlijke omgeving kunnen wonen. Pedagogisch Centrum Wagenschot zorgt voor de opvoeding van jongeren met mentale problemen zodat ze zich opnieuw in de maatschappij kunnen integreren. Met onze prijs willen wij onze volledige steun geven aan deze twee mooie initiatieven.”

Ontdek hier de winnaars & hun initiatieven.