Belangeloze inzet vier keer beloond

Aan het einde van vorig jaar, op 13 december, kende de Aedificas Foundation haar Awards 2017 toe. Het DNA dat de laureaten deelden? De herintegratie van kansgroepen door opleiding. Wat drijft deze toonbeelden van maatschappelijk verantwoord ondernemen? We laten het hen zelf uitleggen.

Echt een heerlijke erkenning!” Marc Lefebvre (bestuurder Start Construction) sprak voor alle vier de laureaten van de Awards toen hij zijn tevredenheid uitdrukte. “Dit zal ons meer bekendheid geven, en het proces dat enkele jaren geleden van start ging nog meer stimuleren.”

De onderneming bestaat sinds 2007 en is door Wallonië erkend als een organisatie voor de begeleiding van werkzoekenden die als zelfstandige willen beginnen. (structure d’accompagnement à l’autocréation d’emploi of SAACE). Ze heeft al meer dan 800 mensen in een moeilijke situatie onder haar vleugels genomen. 135 daarvan werken nu als zelfstandige, 37 andere hebben een bouwbaan gevonden. “In Wallonië zijn we de enige structuur in de bouw die dergelijke begeleiding organiseert”, aldus onze gesprekspartner.