Derde Aedificas Foundation prijzen uitgereikt

De Aedificas Foundation heeft voor de derde keer haar jaarlijkse prijzen uitgereikt. De stichting is een initiatief van de Confederatie Bouw en wil verenigingen of organisaties ondersteunen die zich inzetten voor een maatschappelijk relevant project. De prijs ging dit jaar naar Cobelba-Besix, Debremaeker, Roels en de Groep Stadsbader. Ze kregen de prijs omdat ze samenwerken met projecten waarin opleiding de sleutel is om kwetsbare kansengroepen opnieuw te integreren.

Besix en de firma Cobelba in de Besix-groep beslisten om Le Perron de L’Ilon uit Namen te steunen. Deze organisatie begeleidt jonge mensen door het aanbieden van opleiding op de werkvloer, bijvoorbeeld tot keuken- of zakenhulp. Besix reikte een Staff Award van € 10.000 uit en hielp ook met de uitrusting van de opleidingsplek.

De tweede winnaar, de firma Jan Debremaeker nv, ging een partnership aan met de vzw F.T.Q.P. uit Brussel om twee bouwopleidingen te organiseren voor mensen met een zeer beperkte scholing. Het sluitstuk van de opleiding is een stage in een bouwbedrijf. Over het algemeen staat de opleiding garant voor een baan na de leertijd en de stage.

De firma Roels werkte samen met de vzw Groep Intro, die beroepsopleidingen organiseert in Vlaanderen en Brussel. In samenwerking met Roels werd aan het aanbod een opleiding tot dakdekker toegevoegd. Door een individuele beroepsopleiding in de onderneming kan een stagiair na de stage nog verder opgeleid worden in reële beroepsomstandigheden.

Stadsbader Groep is erkend als invoegbedrijf en creëert als dusdanig al verschillende jaren kansen op de arbeidsmarkt. Ze engageert frequent mensen uit kansengroepen. Deze krijgen begeleiding van een peter in de onderneming, soms verschillende maanden lang. Bovendien heeft het bedrijf een onafhankelijke vzw opgericht, het Stadsbader Charity Fund, dat steun verleent aan sociale projecten.

Jacques De Meester, voorzitter van de Aedificas Foundation: “Het is bijzonder verheugend om vast te stellen dat er steeds meer bouwbedrijven zijn met een sociaal bewustzijn. Met deze prijzen willen wij deze bedrijven een podium geven. De projecten die vandaag zijn voorgesteld, beantwoorden ten volle aan de criteria van onze stichting. Wij wensen de vier laureaten dan ook te feliciteren en ze de erkenning te geven die ze verdienen.”

Ontdek hier de winnaars & hun initiatieven.